Frissen Vasból

2021.04.12. 10:00

Csaknem 22 milliárd forgott a Vas megyei kiskereskedőknél februárban

Nőtt is és csökkent a kiskereskedelmi forgalom Vasban ez év februárjában – derül ki a KSH most közzétett jelentéséből.

Bakos Ágnes

Nem könnyű jól dönteni pénzügyekben, ezért mindenképpen vegyük igénybe tanácsadó segítségét Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A januárihoz képest 18 millió forinttal többet hagytunk a boltokban idén februárban, közben a tavalyi év második hónapjához képest mintegy másfél milliárd forinttal kevesebbet költöttünk – ezt mutatják a Központi Statisztikai Hivatal most közzétett, Vas megyére vonatkozó számai.

Egészen pontosan: 21 milliárd 931 millió forint forgott a vasi kiskereskedőknél idén februárban. Az előző hónapban 21 milliárd 913 millió forintot hagytunk a kereskedőknél a megyében, tavaly februárban pedig 23 milliárd 487 millió forintot költöttünk.

Országosan hasonló a tendencia, vagyis havi szinten emelkedett, míg éves összevetésben csökkent a forgalom a kiskereskedőknél szerte az országban. A KSH közleménye kitér arra, hogy tavaly februárban mutatkozott a koronavírus- járvány miatti (első) „pánikvásárlás” a hazai boltokban, ezért ugrott meg akkor a költés, ezért nőtt a tavalyi év második hónapjában a boltok forgalma, és ehhez képest látszik most csökkenés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!