Taggyűlés

2022.10.04. 12:14

Húsz év után köszönt le az elnök – Tisztújítás a Vas Megyei Építész Kamaránál

A napokban tartotta tisztújító taggyűlését a Vas Megyei Építész Kamara. Ábrahám Ferenc, az alapítók egyike, húsz év után köszönt le: új elnöknek a következő négyéves ciklusra Takács Andrást választották.

Tóth Kata

Fotó: Gombás Mónika

Ábrahám Ferenc az elmúlt két évtizedet értékelve felidézte: – A rendszerváltás után az építőipar, ezen belül az építészeti és a műszaki mérnöki tervezés atomjaira hullott. Megszűntek a mérnöki irodák, mint a Vasiterv, az Agrober, a Szövterv, ahogy a nagy budapesti irodák többsége is megszűnt vagy átalakult. A jelenről úgy fogalmazott: – Az építészek önálló vállalkozóként vagy néhány fős kft.-kben dolgoznak, általában szakágak nélkül, ami megnehezíti a feladatokat. A piac ingadozik, gyakran vannak válságok. Tagjainknak, az építésztársadalomnak, bár látszólag ellenérdekeltek, mégis össze kell fogniuk, csak így lehetünk helyben eredményesek, tudjuk megvédeni érdekeinket. Elnökségem alatt az volt a célkitűzésem, hogy az építészeket, mint régen a céhbe, vonjuk be, védjük egymást, egyben kiszűrjük azokat, akik nem végeznek tisztességes munkát – mondta.

Ábrahám Ferencnek nem ér véget közreműködése a megyei építészekkel: a jövőben a Magyar Építész Kamara Felügyelő Bizottságának elnökeként képviseli vasi kollégáit.

Takács András, a most megválasztott elnök, korábbi kamarai alelnök a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán diplomázott. Építészmérnök, településtervező jogosultsága van. A kamara munkájában a kezdetektől részt vett. – Alapjaiban nem szeretném megreformálni az amúgy is jól működő Vas Megyei Építész Kamarát. Az eddig elért eredményeket az elnökséggel együtt továbbvisszük. Szeretnénk, ha a szervezetünket nemcsak a szakmabeliek éreznék magukénak. Az a törekvésünk, hogy Vas megyében mindenki, aki kapcsolatba kerül építészekkel, hozzánk fordulhasson.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!