Több tanulmány is készült

2022.11.15. 17:30

Az országos sajtó is felfigyelt rá: ingatlanmutyitól tart a Fidesz-KDNP frakció Szombathelyen - fotók

Durva ingatlanmutyitól tartanak Szombathelyen a kormánypártok – írja a Magyar Nemzet online felületén.

vaol.hu

Lendvai Ferenc fideszes frakcióvezető-helyettes a helyszínen mutatta meg a szóban forgó ingatlant.

Fotó: VN

A 11-es Huszár úti laktanyánál lévő területek tervezett értékesítése keltette fel az országos sajtó érdeklődését. Az erre vonatkozó pályázati kiírás elfogadásával lapunk is foglalkozott: a városvezetés két értékbecslést készíttetett, azokra hivatkoztak, amikor a kikiáltási árat meghatározták. A Fidesz-KDNP frakció által javasolt igazságügyi szakértő felkérését ugyanakkor nem támogatták. Az újabb ingatlaneladásra költségvetési okok miatt van szükség – érvelt a városvezetés. De szó esett arról is: végre történhet valami a területtel.

- Meggondolatlanul, a véleményünk szerint jelentősen a valós értéke alatt hirdetett meg eladásra egy tízhektáros ingatlant, a 11-es Huszár úti laktanya B területét Szombathely baloldali többségű közgyűlése – erről Illés Károly nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. A Fidesz–KDNP-s frakcióvezető kifejtette: korábban több tanulmány is készült a terület hasznosítására, az ingatlan nagyon sokáig, 2017-ig műemléki védelem alatt állt. – A város egyik legértékesebb ingatlanáról beszélünk, amely közel van a belvároshoz. Ráadásul egy olyan ingatlanról van szó, amelyre bizonyos részeken 17 méter magas épületeket lehet felhúzni. Ilyen telket az országban sehol sem lehet négyzetméterenként 5400 forintért megvásárolni, most mégis ilyen áron bocsátották licitre ezt a területet – mutatott rá.

- A gond az, hogy ekkora ingatlant egyben a környéken alig néhány vállalkozó tud megvenni, így ők monopolhelyzetben vannak. Ha viszont részenként adnánk el a területet, akkor sokkal több bevétele lehetne a városnak. Az ingatlan valós értéke két-hárommilliárd forint körül lehet, ehhez képest a területet összesen nettó 660 millió forintért hirdették meg eladásra. Az összegben benne van egy, a területhez kapcsolódó 160 millió forintos útfejlesztés is – erről is beszélt a Magyar Nemzetnek Illés Károly.

Lendvai Ferenc fideszes frakcióvezető-helyettes a helyszínen mutatta meg a szóban forgó ingatlant. Azt mondta: - Azt nem tudtuk megakadályozni, hogy a területet ezekkel a feltételekkel hirdessék meg eladásra. A város érdeke ugyanakkor most az, hogy az minél magasabb áron keljen el, és azt ne kótyavetyélhesse el a baloldali városvezetés. Bízunk abban, hogy mások figyelmét is felkelti ez a lehetőség és több pályázó jelentkezik a liciteljárásra – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!