Nem sikerült megegyezni

2022.11.27. 14:58

Eldőlt - Hétfőn Burgenlandban is lesz vasutassztrájk - Mutatjuk a kimaradó járatokat

A vasárnapi tárgyaláson sem jutottak megegyezésre a felek, így eldőlt, hétfőn sztrájkolni fognak. Burgenlandban is lesz munkabeszüntetés.

vaol.hu

A munkaadók és a szakszervezet nem tudtak megegyezni a vasárnapi tárgyalásokon. A tárgyalások ötödik fordulója is kudarcot vallott. A VIDA szakszervezet munkavállalói képviselői a béreken és a juttatásokon felül 400 euróval többet követelnek. Ez azonban túl sok a Kereskedelmi Kamara munkáltatói képviselőinek - közölte az ausztriai közszolgálati média.

- Véleményem szerint, és ahogy bécsi kollégáimtól hallottam, a munkaadók két hónapig vették az idejüket, és valójában csak színlelt tárgyalásokat folytattak. A vasutas kollégák között, a sztrájkot illetőn teljes az egyetértés - mondta Erich Mauersics, a szakszervezet burgenlandi elnöke.

Az 50 000 vasutas bértárgyalása vasárnap reggel kudarcot vallott. A munkaadók és a szakszervezet nem tudott megegyezni. Burgenlandban ez 500-600 alkalmazottat érint. A sztrájk hétfőn nulla órakor éjfélig tart. A munkabeszüntetés a GYSEV, ausztriai nevén Raaberbahn járatait is érinti.

A buszok továbbra is közlekednek, de a regionális, távolsági és éjszakai vonatok, illetve az S-Bahn vonatok nem.

A GYSEV Zrt. közben arról adott hírt, hogy ebben az időszakban a vonatok közlekedése Ausztria teljes területén szünetel, és azok autóbuszos pótlására sem kerül sor.

Vas megyét érinti, hogy a Szentgotthárd határátmenetben közlekekedő közvetlen InterCity vonatok csak Szentgotthárd állomásig közlekednek, Szentgotthárd állomástól továbbutazás nem biztosított.

Ugyancsak sokakat okozhat kellemetlenséget, hogy a Sopronon át Sopronkeresztúr (Deutschkreutz), Bécs, Bécsújhely (Wiener Neustadt) felé/felől közlekedő vonatok nem járnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!