Kolostorszállásokat alakítottak ki 

2022.12.08. 17:03

A hegyhátiak bor élményrégiót hoztak létre Dél-Burgenlanddal - fotók

A Wine economy AT-HU projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a domonkos kolostorban, ahol szállásokat is átadtak.

Merklin Tímea

Fotó: Szendi Péter

A közel ötszázezer eurós projekt célja a kis- és középvállalkozások hálózatosítása és közös fejlesztése volt a „határon átnyúló borélmény” régióban. Az összefogás azért jött létre, mert Dél-Burgenlandban és Dél-Vas megyében hasonlók a problémák: elnéptelenedik a térség, nehézkes a fiatalok helyben maradása. Ezért 2021 nyarán egy újabb projektet építettek a korábbira, osztrák oldalról a Weinidylle Naturpark, magyar oldalról a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület és a Hegypásztor Kör partnerségével.  

Aztán átadták a Vasvár Népfőiskola és a Vasvári Domonkos Kolostor Alapítvány együttműködésében megvalósult szállásokat, amelyeket dr. Székely János megyéspüspök és a domonkos atyák áldottak meg. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos a kolostorépület és a népfőiskola létrejöttének történetét idézte, kiemelve, hogy ezek mögött olyan szellemi érték van, amire nagy szükség van és lesz; a keresztény életforma rendszert, kapaszkodót jelenthet az életünknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!