Közgyűlési előzetes

2022.12.06. 14:39

Szombathelyi hídrekonstrukció: a kormányzati forrás mellé városi pénz is társulhat

Kormányzati forrásból újulhat meg a Gyöngyös-híd Szombathely szentkirályi városrészében. Ha a közgyűlés csütörtökön megszavazza, az önkormányzat is hozzájárulhat a beruházáshoz.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Unger Tamás

Tavaly dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselőjének közbenjárására 1,2 milliárd forint kormányzati forrás érkezett a megyei jogú város önkormányzatához kompenzációként. Ebből a pénzből újították fel idén a Magyar László, a Nádasdy és a Paragvári utcákat, és ebből teszik rendbe a Dozmat utcát, alakítanak ki parkolókat a Vásárcsarnok környékén és fejlesztik a Víztorony környékét is. A központi költségvetésből a szentkirályi Gyöngyös-híd felújítása is megtörténhet. A közbeszerzési eljárás felhívása az országgyűlési választás után, júniusban jelent meg, és első alkalommal a magas árajánlatok miatt sikertelenül zárult. Az újabb eljárás hasonló eredményt hozott, így Nemény András a közgyűlés elé terjeszti a kérdést. 

A csütörtöki ülésen tárgyalandó előterjesztésből megtudtuk: az ajánlatok műszaki értékelése alapján a beérkezett legkedvezőbb ajánlat nettó 249 millió 995 ezer 225 forint plusz áfa, vagyis csaknem bruttó 317,5 millió forint. A képviselők arról dönthetnek, az önkormányzat hozzájárul-e mintegy 207 millió forinttal a hídrekonstrukcióhoz. Ha támogatják a javaslatot, eredményesen zárhatják le a közbeszerzési eljárást.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!