Védik a környezetet

2023.01.08. 14:32

Cseppetsem a büki óvodában

A Csodaország Óvoda is csatlakozott a Cseppetsem Programhoz.

vaol.hu

Mit is jelent ez a program? A választ Tóth Viktória, az óvoda vezetője adta meg. – Ez egy környezetvédelmi kezdeményezés, ami a csatornahálózat és a vizeink védelmét, a szelektív gyűjtés fejlődését szolgálja, és egyúttal gyermekek környezettudatosságát is erősíti – mondta Tóth Viktória. – Az országos szintű programhoz óvodánk decemberben csatlakozott. Ennek keretében az óvodásaink, a bölcsődéseink családjában keletkező használt sütőolajat és sütőzsiradékot összegyűjtsük és a feldolgozóba továbbítsuk. Ebből pedig teljes mértékben hasznos dolog, biodízel alapanyag készül. 

Megtudtuk, az óvoda udvarán elhelyezett gyűjtőedénybe zárt műanyag palackban, vagy befőttesüvegben adható le a használt sütő-, kókusz- és pálmaolaj, valamint a sütőzsiradék. 

- Óvodánkban már évek óta a gyermekek szelektíven gyűjtik a szemetet – tette hozzá a vezető. - Most ez a kezdeményezés is egy újabb lehetőség arra, amivel ők és családjaik hozzájárulhatnak a környezetünk védelméhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!