Évről évre nőtt a kínált összeg

2023.01.23. 17:16

Támogatást nyújtanak a cégeknek

Az idén 57 milliárd forintot biztosítanak azoknak az akkreditált cégeknek, amelyek nagy számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket.

vaol.hu

Idén 57 milliárd forintnyi bér-dologi támogatást biztosítanak azoknak az akkreditált cégeknek, amelyek nagy számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket, mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Megváltozott munkaképességű személynek kell tekinteni azt, akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű, aki legalább 40 százalékos egészségkárosodással rendelkezik, az erről szóló szakvélemény, szakhatósági állásfoglalás, hatósági bizonyítvány, minősítés érvényessége alatt, akinek a munkaképesség-csökkenése 50-100 százalékos mértékű, az erről szóló szakvélemény érvényessége alatt, vagy aki fogyatékossági támogatásban vagy vakok személyi járadékában részesül és a munkaszerződése szerinti napi munkaideje a 4 órát eléri. Akkreditált cégek adnak munkát azoknak, akiknek az állapotuk miatt pluszsegítségre van szükségük; ezeknek a vállalatoknak továbbra is támogatást ad az állam, hogy a foglalkoztatási forma fennmaradjon, illetve lehetőség szerint tovább bővüljön. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a felkínált összeg a rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező gazdasági társaságoknak. A 2021-es költségvetésben 48,6 milliárd forint, a 2022-esben 50,1 milliárd forint állt rendelkezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!