Közös bejárás

2023.03.26. 17:07

Peresznyén felújították a zártkerti földutakat, tereprendezés történt és megszépült a Páduai Szent Antal szobor

Az utóbbi években erősen megnövekedett Peresznyében a zártkert forgalma, nagyobb igénybevételnek vannak kitéve az utak – indokolt volt, hogy az úthálózatot felújítsák. Megszépült egy szakrális emlékhely is a szőlőhegyen.

Tóth Kata

Ágh Péter Orbán Gyulával tartott bejárást

Fotó: Ohr Tibor

Tizenöt centiméter vastagságban zúzottkő-terítést kaptak a négy különböző helyrajzi számon található utak, összesen 1460 méter hosszban. A mintegy 20 millió forintból megvalósult fejlesztéssel javult a terület megközelíthetősége, melynek jelentős része szőlő, gyümölcsös művelési ágba tartozik. Az út menti Páduai Szent Antal szobrot és a szobor lábazatát is felújították. 

Ágh Péter országgyűlési képviselő a beruházással kapcsolatban úgy nyilatkozott: – Peresznye polgármestere hívott egy bejárásra, ahol szemügyre vehettük a zártkerti fejlesztés eredményeit. A pályázati forrásból megvalósult beruházás újabb bizonyítéka annak, hogy közös munkánkkal számos helyi célt tudtunk elérni. Gratulálok a falu vezetésének ahhoz az elkötelezett munkához, amit a peresznyeiek érdekében kifejtenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!