Közlekedés

2023.05.06. 16:40

Több mit 5 ezer vármegyebérlet kelt el Vasban egy hét alatt

A szakemberek várakozása szerint az élénk érdeklődés a jövő héten is folytatódik.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A május elseje óta a helyközi vonat- és buszjáratokon használható bérletek negyede országbérlet volt, a többi pedig a vármegyék között oszlott meg – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Hozzátették, hogy várakozásoknak megfelelően, vármegyénként eltérő arányban értékesítették a bérleteket: a legtöbb Pest, a legkevesebb Komárom-Esztergom vármegyében fogyott. A képzeletbeli dobogóra – Pest vármegye mellett – Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar fért fel.

A vármegyebérletek kétharmada teljesárú, az országbérleteknél azonban fordított az arány: ott a 90%-os kedvezménnyel megvásárolható bérletekből fogyott több, majdnem négyszer annyi, mint a teljesárú díjtermékből. A vármegyékre bontott részletes eladási adatok a táblázatban láthatók.

Forrás: mavcsoport.hu

A vármegye- és országbérletek egységesen 30-30 napra érvényesek, így a szakemberek várakozása szerint az élénk érdeklődés a jövő héten is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!