vaol.hu podcast

2023.06.04. 14:47

Új kerékpárutak épülhetnek

Óvári Gábor

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy 11 város fejlesztési elképzeléseit korábban már támogatták

Az EuroVelo 13 nemzetközi kerékpárút-hálózat, valamint településeket összekötő hivatásforgalmi és turisztikai célú kerékpárutak bővítésének öt kiviteli és engedélyes terveit vehették át az érintett települések polgármesterei a vármegyeházán. A 139 millió forintból elkészült tervek jelentős segítséget nyújtanak a fejlesztések során, a tervezés költségeire a vas Vármegyei Önkormányzat sikeresen pályázott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. közreműködésével meghirdetett felhívásra. 

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy 11 város fejlesztési elképzeléseit korábban már támogatták az engedélyes tervek elkészítésével, akkor óvodák, bölcsődék, utak és csapadékvíz-elvezető rendszerek tervei készültek el, most pedig a vármegyei kerékpárút-hálózat kiépítése kaphat újabb lökést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!