SZOMBATHELY

2018.02.19. 10:05

Csak most kezdődik az igazi tél Vasban!

A tél legtéliesebb hete kezdődik ma, többnapos havazást ígérnek az előrejelzések, és legfeljebb ma kúszhat fagypont fölé a hőmérő higanyszála.

Bakos Ágnes

Hétfő estétől péntek délutánig folyamatos havazást jelez Szombathelyre az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisa. Hogy mennyi hó esik, azt nehéz megjósolni. – Folyamatosan nőnek a várt mennyiségek és több hullámról szólnak a modellek, melyek meglepően egységesek – kommentálta a prognózist Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. A vasi megyeszékhelyre jelzett égkép szerint ma estétől szombat estig gyakorlatilag zárt lesz felettünk a felhőtakaró. Annyira téliesnek látszik a hét, amilyen nem volt még ezen a télen. Hajnalonként mínusz 2 °C körül mérhetünk majd, délutánokra is alig enyhül majd az idő. Sőt, jelentősen rontja majd a hőérzetet, hogy szerdától péntek estig erős lökések kísérik az északi szelet.

Ahogy bekúszott az igazi tél, nem meglepő, hogy alig van már virágpor a szombathelyi levegőben. Az ÁNTSZ jelentése szerint a januárban még magas mogyoró-pollenszórás már csak alacsony. Most csupán az éger virágporából mértek közepes mennyiséget. A hónap legelején voltak kőris- és nyárpollenek is a levegőben – mostanra egy szemet sem mértek, ahogy a ciprus- és tiszafafélék virágporából sem számoltak egyet sem a szombathelyi pollencsapdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában