időjárás előrejelzés

2018.08.13. 20:20

A héten folytatódik a teljes erőből nyár Vas megyében

Egész héten folytatódik az igazi nyári kánikula. Bár kedd délután és este kialakulhatnak kisebb lokális záporok, zivatarok, ezek csak átmeneti felfrissülést hoznak majd.

Lakosi Gabriella

Hűsítő játék. Madarász Dóra és Madarász Zoltán

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az igazi áztató eső a héten biztos nem érkezik meg térségünkbe. A legutóbbi esőzéshez hasonlóan ez sem vet még véget az aszályos időszaknak, amely már a kukoricatáblákon is kezd nyomot hagyni – mondta Pétervári Tibor meteorológus.

Hűsítő játék. Madarász Dóra és Madarász Zoltán
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A keddi felfrissülés is csak pár fokkal hűti le a levegőt, de szerdán már nem lesz extrém hőség, 29-32 fokra számíthatunk. Ezután viszont újra kánikula, napsütéses, száraz idő lesz, így azok járnak jól, akik most töltik szabadságukat, a szabadban dolgozók viszont kevésbé örülhetnek az időjárásnak – fogalmazott az észlelő. Legközelebb aztán vasárnap számíthatunk elszórtan záporokra. Most úgy látszik, hogy a hosszú hétvégén is jó lesz az idő, bár ilyen távlatokban nehéz jósolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!