felüdülés

2018.08.10. 15:22

Enyhül a forróság, felhőszakadás lesz a hétvégén Vas megyében

Enyhül a forróság megyénkben péntekről szombatra. A hétvége így elviselhetőbb hőmérsékletet tartogat számunkra.

Gulyás Regina Olimpia

Jellemző május égkép: itt zivatar, néhány kilométerrel arrébb napsütés Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: VN-archív

 

Fotó: met.hu

A péntek esti, szombat hajnali órákban néhány milliméter csapadékra is számíthatunk, de a többi napon ez már nem lesz jellemző. A hétvégi csúcshőmérséklet valószínűleg 30 fok alatt marad majd, csak hétfőn csúszik az fölé a hőmérő higanyszála.

„A délutáni órákban még kevés helyen alakulhat ki zivatar a mostani számítások szerint, nagyobb területet érintő zivatarokra a kora esti, éjféli órákban számíthatunk.

Hevesebb zivatarokra is számíthatunk a térségben, jégesővel, átmeneti szélviharral, és felhőszakadással kísérve.” írja pénteki előrejelzésében a Kőszegi Időjárás Előrejelzés.

Fotó: met.hu

Délutántól egy hidegfront hatására északnyugat felől már szervezettebb, heves zivatarok is elérhetik az országot, illetve alakulhatnak ki a Dunántúlon (főleg annak nyugati és középső részein). Éjjel zivatarokra az ország nyugati és északi felén számíthatunk szórványosan. – írja a met.hu. A heves zivatarok,felhőszakadás miatt egyelőre csak szombatra adtak ki figyelmeztetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!