Vezessenek óvatosan

2019.01.06. 09:31

Havazás, hószállingózás, hófúvás lehet vasárnap Vas megyében

Sokfelé erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Napközben -3, +4 fokot mérhetünk.

vaol.hu

Vasárnap szórványosan, elsősorban délen, a középső és nyugati tájakon fordulhat elő havazás, hószállingózás, néhol hózápor. Így ezeken a tájakon friss hó teheti csúszóssá, latyakossá, hókásássá az utakat. A szombati hó miatt máshol is vizesek, nedvesek, a hegyekben havasak, hókásásak lehetnek egyes útszakaszok. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik az északi-északnyugati szél, ami jelentősen rontani fogja a járművek menetstabilitását. Hófúvás is előfordulhat, kisebb úttorlaszok is kialakulhatnak. Érdemes hóláncot is magunkkal vinni. Téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Vezessünk nagyon óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk! – írja az időkép.

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de nyugaton több felhő lehet az égen. Errefelé estétől hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. A szél veszít erejéből. Hajnalban -10, -2 fokig hűl le a levegő, de a fagyzugos helyeken ettől hidegebb is lehet. Délután -5 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában