Meleg lesz, de csapadékos

2019.08.27. 07:00

Enyhe hajnalok után hőségnapokkal köszönhet el az augusztus

Enyhe hajnalok, csaknem hőséget hozó délutánok és jóformán minden napra csapadék – ezt jelzi augusztus utolsó hetére az Országos Meteorológiai Szolgálat Szombathelyre.

Bakos Ágnes

Lehet, hogy ma is láthatunk szivárványt: elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok miatt Fotó: SZP

Fotó: Szendi Péter

Keddre látszik a legtöbb csapadék a héten, aztán csütörtökön, pénteken és vasárnap is eshet, záporesőt, zivatart jelez az OMSZ Szombathelyre. Változatos lesz a szélirány, és csak néhol kell erős, viharos lökésekre számítani. Mára elsőfokú, citromsárgával jelölt meteorológiai figyelmeztetés érvényes Vas megyére kétszeresen is. Az OMSZ azt írja: zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Lehet, hogy ma is láthatunk szivárványt: elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok miatt Fotó: SZP

Felhőszakadás lehet Vasban: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25–30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Lokálisan érkezhet a csapadék, átlagban mindössze 2–3 milliméter várható mára. Az esernyő jól jön, de réteges öltözködésre egyelőre nincs szükség, egész hétre 28–30 Celsius-fokos maximum-hőmérséklet látszik. Hajnalonként a minimum értékek 18 Celsius-fok körül alakulnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!