Időjárás

2019.10.08. 07:00

Vénasszonyok nyara érkezik a hétvégére

Hűvös hétkezdés után melegszik a levegő, a hétvégén akár 20 Celsius-fok is lehet, és fagy nem ígérkezik Szombathelyre talaj mentén sem október második hetére.

Bakos Ágnes

A héten még csütörtökre ígérkezik ilyen felhős idő

Fotós: Unger Tamás

– A csütörtök lesz még olyan, mint a hétfő, de csak jellegében, akkor 12-13 Celsius-fok lesz napközben – tekintett október második hetének időjárás-várakozásaira Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. A kedd és a szerda naposabbnak tűnik, aztán péntektől vasárnapig is, de csütörtökön lehet csapadék – vázolta. Ami a hőmérsékleteket illeti: 15 Celsius-fok körül lesz kedden, 17 Celsius-fok szerdán, a csütörtöki visszaesés után aztán akár 20 Celsius-fokot is mérhetünk a hétvégén.

A héten még csütörtökre ígérkezik ilyen felhős idő
Fotó: Unger Tamás

Reggelekre ködöt, párát is ígér ez az októberi hét, ha leáll a szél, hosszú már az éjszaka, a nedvesség ködöt generál, magyarázta Pétervári Tibor. Az OMSZ prognózisa 5 és 9 Celsius-fok közötti minimumokat mutat Szombathelyre, fagy a talaj mentén sem valószínű a héten.

– Nyílnak a krizantémok, a virágosok húzzák rá a fóliát, mert ha ráesik az eső, akkor ugye megbarnul – mondta az októberi kerti munkák kapcsán Pétervári Tibor. Az őszi kertrendezésre a jövő héten is lehet alkalom, hiszen a hétvégére ígérkező vénasszonyok nyara kitarthat október közepén is, bár már bizonytalan az előrejelzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!