Időjárás

2020.02.14. 07:59

Citromsárga figyelmeztetést adtak ki Vas megyére Valentin-napon

Még a jégeső sincs kizárva a szerelmesek ünnepén megyénkben.

vaol.hu

Fotó: Lakotárné Lőrincz Edit

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délelőttig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, északkeleten néhol havas eső, havazás is. Ezt követően északnyugat felől fokozatosan megszűnik a tartós csapadék, felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel. Délután néhol futó zápor, északkeleten hózápor, a Dunántúlon helyenként zivatar előfordulhat. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, főként a Dunántúlon néhol viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. Késő estére -1, +6 fokra hűl le a levegő.

Fotó: met.hu

Pénteken a déli, délutáni órákban a Nyugat-Dunántúl megyéiben, köztük Vasban is helyenként kialakulhatnak zivatarok viharos (60-65 km/h) szél, villámlás és aprószemű jég kíséretében. Az OMSZ citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást adott ki megyénkre.

Olvasónk egy régebbi, Szombathelyen készült fotóját küldte el nekünk Valentin-nap alkalmából, amin a felhők szívet rajzolnak ki. Valószínűleg azonban a mai napon megyénkben nem láthatunk majd ehhez hasonló gyöngyszemeket:

Fotó: Lakotárné Lőrincz Edit

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!