előrejelzés

2020.03.25. 07:32

Marad a havazás szerdán Vas megyében – Így esik Szombathelyen (Videóval, képgalériával)

Furcsa tréfát űz velünk az időjárás.

vaol.hu

Havazás Szombathelyen, 20191212, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás, Gombás Jázmin és édesanyja Gombás Alexandra

Fotó: Unger Tamás

Ahogy arról beszámoltunk, már kedden is elkezdte megmutatni arcát a tél, jelezte, hogy még nem lehet leírni. A megyeszékhelyen a hideg szél mellett, csak a reggeli órákban tapasztalhattak az emberek némi hószállingózást, amiről mi videót is készítettünk, de hamar elállt. Ezzel azonban még nem volt vége a március végi télnek Vas megyében. Szerda reggel arra kelhetett mindenki, hogy havazik Szombathelyen, ezúttal sokkal intenzívebben, már a háztetőket és a növényzetet is beborította, ellentétben a tegnapival.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti határvidéken lehet reggel még vékonyabb a felhőzet. Északon néhol, délen sokfelé várható havazás, amely napközben egyre inkább havas esőbe vált át, de az Őrségben, a Mecsekben, illetve a délnyugati határszélen egész nap havazás lesz a jellemző. Napközben újra többfelé megerősödik a keleti szél, ami a Dél-Dunántúlon hófúvásokat is eredményez. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul. Késő estére 0, +5 fokra hűl le a levegő.

 

A tavasz és a tél szimbólumai egy képen. Körmend sem úszta meg a havazást
Fotó: Szendi Péter

Készített fotókat a havas tájról? Küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában