időjárás

2020.07.17. 07:15

Ne számítsunk jó időre pénteken

Délutánra Vas megyében felszakadozik a felhőzet, csak elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar.

vaol.hu

Altocumulus opacus felhők Dél-Vas megye felett szombaton: a középmagas, nem átlátható gomolyfelhőket is hozta a hidegfront Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Vas megyében zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Fotó: OMSZ

Reggel, délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, ekkor főként a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon lehet gyenge-közepes intenzitású eső. Délután északnyugat felől a Dunántúlon felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott egyre inkább csak elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. A Dunától keletre viszont még ekkor is borult marad az ég és eshet az eső, északkeleten az ég is döröghet. Az északias szél több helyen megélénkül, napközben a nyugati megyékben meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul. Késő estére 14, 17 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!