Időjárás

2020.10.12. 07:20

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére az erős széllökések miatt

Hűvösen, csapadékosan kezdődik a hét megyénkben.

vaol.hu

Csütörtökön szinte egész nap várható csapadék

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, a Tiszántúlon erre főként délutántól lehet számítani. Eközben a nyugati megyékben a délután folyamán átmenetileg megszűnik a csapadék. A Dunántúlon, Vas megyében különösen megerősödik, sőt viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Keleten csak néhol lesz élénk a keleti, majd a déli szél, estére azonban ott is északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 7 és 13, keleten 13 és 22 fok között alakul. Késő estére 6 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki Vas megyére az erős széllökések miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás várható. Legjellemzőbb tünet ilyenkor a fejfájás, de a borongós, esős idő általánosságban is kedvezőtlen hatással lehet közérzetünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában