Időjárás

2020.10.14. 07:20

Szerdán délelőtt még elázunk, délutánra azonban felszakadozik a felhőzet Vas megyében

Az esernyőt azért vigyük magunkkal reggel.

vaol.hu

Fotó: Elekes Gergő/feol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint reggel, délelőtt dél felől csökkenni kezd a felhőzet. Napközben már csak az északi megyékben lesz borult az ég, további csapadék is ott fordulhat elő, de már jóval kisebb mennyiségben, mint korábban. Vas megyében a délelőtti órákban lehet számítani az esőre. Az északi hegyvidékek magasabban fekvő részein havas eső sem kizárt. Délebbre kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Tiszántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, az északi harmadban 7 és 11 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé hűlhet le a levegő.

Orvosmeteorológiai

Habár fronthatással nem kell számolni, de kissé melegebb levegő áramlik fölénk, emiatt a melegfrontra érzékenyeknél felléphet többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában