Időjárás

2020.12.10. 07:27

Eső, havas eső, de helyenként még hó is előfordulhat csütörtökön Vas megyében

A csapadék majdnem minden formájából kijuthat megyénknek.

vaol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, délelőtt még több helyen várható eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb részeken havazás, majd a csapadékzóna észak felé helyeződik, délután már csak északon lehet helyenként csapadék. Néhol megélénkül a Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

A Dunántúl nyugati, délnyugati tájain még további 2 cm friss (tapadó) hó hullhat (250-300 m fölött nagyobb eséllyel). Az Alpokalján, illetve az Őrségben a hóvastagság helyenként az 5 cm-t is meghaladhatja (de nem ez az átlagos várható hóvastagság!). A Dunántúli-, illetve az Északi-középhegység magasabb részein (> 600 m) jobbára 5 cm alatt maradhat a friss hó mennyisége. A reggelig lehulló hó napközben a legtöbb helyen (erős, gyors) olvadásnak indul.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás várható, sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás, növekvő reakcióidő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!