Időjárás

2021.02.24. 07:19

Beköszönt a tavasz – Vas megyében lesz a legjobb idő szerdán az országban

20 fok közelében lesz a hőmérséklét délután.

vaol.hu

A napokban meleg, tavaszias időre számíthatunk

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délelőttig a köd jórészt megszűnik, az ország legnagyobb részén sok napsütés várható, de kisebb körzetekben – várhatóan az Alföld egyes részein, északkeleten – tartósabban felhős maradhat az ég, illetve párás maradhat a levegő. Országszerte mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 19 fok között várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 0 és +10 fok közé hűlhet le a levegő. Vas megyében csapadékra nem kell számítani, napsütésre viszont annál inkább. Délután 18 fokra is felmelegszik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Orvosmeteorológia

Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben éjszaka és a tartósan ködös idő miatt helyenként napközben is magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így annak hőmérséklete közvetett módon megemelkedik. Ezáltal kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, így a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben. Ilyen időben növekszik a szervezet ödémaállománya, hisz a párás idő fokozza a szervezet vizenyőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!