Időjárás

2021.02.12. 07:20

Maradnak a kemény mínuszok, de csapadék nem várható pénteken Vas megyében

Az ország egyes részeiben éjszaka akár mínusz 15 fok is lehetséges, megyénkben legfeljebb mínusz 10-ig süllyed a hőmérséklet.

vaol.hu

Deres növények, télies időjárás illusztráció 20210101 Szombathely Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a várható időjárás az ország területén péntek estig: Ma az ország döntő részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Ugyanakkor a nap első felében a keleti megyékben az addig borult tájakon is lassanként csökken a felhőzet, így ott ezt követően felhőátvonulások várhatóak. Főként a Dunától keletre néhol gyenge havazás, jelentéktelen hózápor előfordulhat. Az északias szél többfelé megélénkül, a középső és az északkeleti térségben helyenként meg is erősödik. Elsősorban északkeleten várható még több helyen hófúvás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -8 fok között várható. Késő estére -6 és -15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Megszűnő hideg fronthatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!