Időjárás

2021.02.21. 07:19

Továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a sűrű köd veszélye miatt Vas megyében

Csapadékkal megyénkben nem kell számolni, sőt délután még a nap is kisüt majd.

vaol.hu

20201109 ködös reggeleken veszélyesek a csúszós utak a közlekedőkre nézve dobronhegy pezzetta umberto pu zalai hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban a középső és a déli országrészben. Este újból zárulhat a rétegfelhőzet, terjeszkedik, sűrűsödik a köd. Helyenként számítani lehet szitálásra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön néhol időnként megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz. Késő estére -1, +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

A hét utolsó napján is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Vas megyében a tartós, sűrű köd miatt. A látásviszonyok nem megfelelőek, ezért fokozott figyelemmel közlekedjen mindenki!

Orvosmeteorológia

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbé is válhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában