időjárás

2021.03.21. 07:16

Több órás napsütés mellett a hó is eshet Vasban

A légmozgás mérsékelt marad.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Időjárás illusztráció 20210316 Gyöngyösfalu Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Vas megye

Vasárnap derült éggel indul a nap, több órás napsütésre számíthatunk. A déli óráktól egy közeledő, gyenge hidegfront miatt fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutántól, késő délutántól főként a Sopron-Kőszeg tengelyen számíthatunk hózáporra, kisebb havazásra. A délebbi részeken csapadék várhatóan nem esik. A légmozgás mérsékelt marad. Délutánra +3 és +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Országos

A sok napsütést az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon zavarhatják gomolyfelhők, délután viszont északnyugat felől felhősödés kezdődik, naplemente környékén már az ország északnyugati felén borult lesz az ég és kisebb havazás, hószállingózás is lehet. Az Alföld kivételével sokfelé megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, keleten lehet nagyobb eséllyel fagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában