Marad az erős, viharos szél

2021.04.14. 07:00

Nagy szükség volt már a csapadékra

Az évszakhoz képest több fokkal hidegebb és szeles lesz az időjárás a hét további részében. Némi enyhülés csak hétvégén ígérkezik.

Cseh-Egyed Bernadett

20210413 időjárás, Horváth Szabina, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotós: Szendi Péter

Hétfőn néhány óra alatt 11 milliméternyi eső hullott a szombathelyi mérőállomás adatai szerint. Nagy szükség volt már a csapadékra, hiszen az ezt megelőző két hónapban mindössze 9 milliméter esett. Ha erre jön egy kis meleg, biztosan minden kikel – mondta el lapunknak Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelője. Hozzátette: az erős, olykor viharos szél tovább ront a hőérzeten.

Szerdától kezdve néhány órára ugyan mindennap előbújhat a nap, de marad a hűvös, hideg idő. Enyhülés legelőbb a hétvégén érkezik, szombaton 10, vasárnap 12 Celsius-fok körüli értékeket mérhetünk.

Pétervári Tibor szólt arról is, hogy ez az év eddigi legszelesebb időszaka. Még csak a hónap fele telt el, de már hat napon mért 15 méter per/sec feletti, viharosnak számító lökéseket, és még nincs vége ennek a periódusnak.

Kiemelt képünkön: Ez az év eddigi legszelesebb időszaka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!