időjárás

2021.04.20. 07:26

Újra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére – Apró szemű jég is eshet

Az alapszél mérsékelt marad.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

20200815 Szombathely, Vihar Vas Népe Unger Tamás UT

Fotó: Unger Tamás

Vas megye

Kedden a napos időszakokat intenzív gomolyfelhősödés követi. (Ez a folyamat többször ismétlődni fog napközben, mivel az időszakos napsütés kellő energiát termel a konvektív folyamatoknak.) A nap folyamán több helyen, ismétlődő jelleggel számíthatunk záporok, délután zivatarok kialakulására. Zivatarokat apró szemű jég, hirtelen szélerősödés és lokálisan jelentős mennyiségű csapadék kísérheti. Az alapszél mérsékelt marad. Délutánra 12-14 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Országos

Az összefüggő felhőzet lassanként mindenütt felszakadozik, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett azonban rövidebb időre kisüthet a nap. Reggel még helyenként, főként a Nyugat-Dunántúlon lehet eső, majd a késő délelőtti óráktól kezdve többfelé alakul ki zápor, zivatar, amire szinte mindenütt megvan az esély. Az esti órákra a gomolyfelhők összesnek, ezzel együtt a csapadékhullás is megszűnik. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között várható. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!