Időjárás előrejelzés

2021.06.27. 07:59

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére – Jégeső is benne van a pakliban

A hét utolsó napján országos szinten visszatér a kánikula, így Vas megyében is a napos, meleg idő lesz a jellemző, amit a nap második felében zivatarok válthatnak fel.

vaol.hu

Zivatarfelhők Kőszeg és környéke felett fotók: Ráduly László

Forrás: Ráduly László

Gomolyfelhők zavarják a június végi napsütést, kiemelten az Északi-középhegység tágabb térségében), illetve az Alpokalján fordulhat elő helyenként záporeső, zivatar. Az északi szél néha megélénkül. 27-32 fokos kánikulára számíthatunk – írja a koponyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki Vas megyére a zivatarok veszélye miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A fülledtség és a hőmérséklet kissé mérséklődik, de a nappali erős felmelegedés miatt melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság. Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar alakulhat ki, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában