előrejelzés

2021.06.06. 07:41

Maradt az elsőfokú figyelmeztetés Vas megyében – Még érkezhet jégeső

Csapadékos napnak nézünk elébe vasárnap, már csak az a kérdés, hogy milyen halmazállapotú lesz.

vaol.hu

Zivatarfelhők Kőszeg és környéke felett fotók: Ráduly László

Fotó: Ráduly László

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az összefüggőbb felhőzet délnyugat felé húzódik, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap (az északkeleten a reggeli órákban még meglévő ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlanak), de napközben gomolyfelhők képződnek, nagyobb számban az ország középső területein. Az ország északkeleti harmadában csak kis eséllyel lehet csapadék, másutt azonban több helyen kell záporra, zivatarra számítani, a délnyugati megyékben tartósabban is eshet. Estére, késő estére fokozatosan szinte mindenütt megszűnik a csapadék. Több helyütt megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a délnyugati tájakon lesz a hűvösebb idő. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismét elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki a zavatarok veszélye miatt Vas megyére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!