Időjárás előrejelzés

2021.06.28. 07:52

Maradt érvényben az elsőfokú figyelmeztetés Vas megyében, de ezúttal nem a zivatarok miatt

A hőség veszélye miatt adtak ki riasztást hétfőn. Néhány nap után újra visszatér a kánikula megyénkbe.

vaol.hu

Budapest, 2020. augusztus 9. Kutya hûsíti magát egy szökõkút vizében a kánikulában a budapesti Szabadság téren 2020. augusztus 9-én. Az elõrejelzés szerint ezen a napon 30-34 fokig emelkedhet a hõmérséklet. A hõség veszélye miatt az ország nagy részén elsõfokú figyelmeztetés van érvényben. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Csak kevés fátyol- vagy gomolyfelhő zavarja a sok napsütést, csapadék nem alakul ki. A legtöbb helyen már ismét hőség lesz, 29-35 fok között alakul a hőmérséklet. A délies szél gyenge marad. Ismét erős lesz az UV sugárzás is. – írja a koponyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismét elsőfokú riasztást adott ki Vas megyére, ám a tegnapi nappal ellentétben ezúttal nem a zivatarok, hanem a hőség veszélye miatt. Mint az ismeretes, ebben az esetben a harmadfokú riasztás számít a legveszélyesebbnek. Ettől még nem szabad félvállról venni, hogy a napi középhőmérséklet 25 °C felett várható.

Fotó: met.hu

Orvosmeteorológia

Mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél az erőteljes felmelegedés következtében a megfigyelések szerint fejfájás, álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. A szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra is számítani kell. Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni – olvasható a koponyeg.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!