Időjárás

2021.07.05. 07:32

Kellemes, délelőtt hűvös időre lehet számítani hétfőn Vas megyében

A délelőtti órákban néhol előfordulhat eső a megyében, de délutánra már felszakadozik a felhőzet.

vaol.hu

Időjárás illusztráció 20210531 Kőszegfalva Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Nyugat, délnyugat felől szakadozott felhősáv érkezik, de ebből csapadék inkább csak a délnyugati tájakon fordul elő. Az északnyugati szél átmenetileg többfelé megélénkül. 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet – írja a koponyeg.hu. Megyénkben a délelőtti órákban még előfordulhat csapadék, aki hűvösre vágyik, még élvezze ki a mai napot, mert holnaptól újra beköszönt a kánikula. Hétfőn délután is már 27 fok körül mozog a hőmérséklet, keddtől pedig 30 feletti értékeket mutat majd a hőmérő higanyszála.

Orvosmeteorológia

Frontmentes, kellemes hőmérsékletű időnk lesz. A frontra érzékenyekre kiegyensúlyozott nap vár. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!