időjárás

2021.08.26. 07:32

Elő az esernyőkkel: csütörtökön leszakad az ég

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán délután, késő délután lehet egy-egy élénk lökés északi irányból.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Felhőkből is jut a héten, de fázni nem fogunk Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Vas megye

Csütörtökön délelőtt néhány órás szűrt napsütés valószínű. A nap folyamán egyre vastagabb felhők érkeznek, délutánra jellemzően borult lesz az ég. 15-16 óra körül egy hidegfront éri el a térséget, hatására egyre nagyobb területen számíthatunk esőre, záporra, esetleg egy-egy gyenge zivatarra. A lehulló csapadék mennyisége a térség nagyobbik felén 5 mm körül várható, de a déli területeken 10-20 mm is lehullhat péntek reggelig. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán délután, késő délután lehet egy-egy élénk lökés északi irányból. Délutánra 20 fokig emelkedik a hőmérséklet, a front érkezése után ennél néhány fokkal hidegebb lehet.

Fotó: met.hu

Országos

A napos időt követően északnyugat felől újra egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A legdélibb tájakon csak estétől várható felhősödés. Délután előbb az északi megyékben, később a nyugati, délnyugati országrészben is várható eső, zápor, de egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Az Alföldön kisebb a csapadék esélye. A nyugatias szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 15, 21 fokra hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!