időjárás

2021.08.02. 07:18

Gomolyfelhők mellett néhány órás napsütés várható Vas megyében

A légmozgás mérsékelt marad.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Altocumulus opacus felhők Dél-Vas megye felett szombaton: a középmagas, nem átlátható gomolyfelhőket is hozta a hidegfront Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Vas megye

Hétfőn a délelőtti órákban még több felhő lesz az égen. A déli, kora délutáni óráktól felszakadozik a felhőzet és néhány órára kisüt a nap. Jellemzően gomolyfelhők lesznek az égen. Ezekből a felhőkből a késő délutáni órákban esetleg a határvidéken és a déli területeken alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. A légmozgás mérsékelt marad. Délutánra 25-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Országos

Napos, gomolyfelhős idő várható az ország legnagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, másodsorban pedig a nyugati, délnyugati határ környékén fordulhat elő zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar is. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!