Frissen Vasból

2021.10.21. 07:27

Erős széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést Vas megyére

Kezdetben fátyolfelhők, a délutáni órákban már vastagabb felhők lesznek az égen.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Nagy széllel köszönt el a 2018-as év: több mint 70 kilométer per órás széllökést is mértek Szombathelyen

Fotó: Illusztráció: Szendi Péter

Vas megye

Csütörtökön a nap első felében néhány órára kisüt a nap. Kezdetben fátyolfelhők, a délutáni órákban már vastagabb felhők lesznek az égen. Csapadék délutántól, 15 óra után lehet, eső, záporeső formájában, elsőként az északi és középső területeken, estétől, késő estétől a délj területeken is. Az érkező hidegfront a déli területeken behullámzik, így csütörtökön még nem lesz folyamatos csapadékhullás, csupán átfutó záporok, időszakos kisebb esők alakulnak ki délután, majd estétől átmenetileg megszűnik a csapadék.

Fotó: met.hu

Országos

Délelőtt többnyire napos, fátyolfelhős lesz az ég, északkeleten lehet több felhő. A déli órákban a Dunántúlon és középen, délután a Tiszántúlon is erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Ekkor előbb az északnyugati, északi országrészben, majd másutt is kialakulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában