Frissen Vasból

2021.11.24. 07:30

Bekopogtat a tél, a hétvégén nagy valószínűséggel megérkezik az első hó

Állandósuló és erősödő éjszakai fagyok, 5 Celsius-fok alatti nappali hőmérsékletek – ez jellemzi majd a következő napok időjárást. A hétvégén nagy valószínűséggel megérkezik az első hó is.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Érdekes, mozgalmas hétnek nézünk elébe. Keddre száraz, hideg levegő érkezett térségünkbe, de péntektől csapadékosra fordul az időjárásunk. Annak halmazállapotát illetően azonban még nagy a bizonytalanság – mondja Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Társaság szombathelyi észlelője.

Hozzáteszi: hidegek lesznek az éjszakák, csütörtökre virradóra akár -6 Celsius-fokig is hűlhet a levegő. Napközben 5, a hétvégén pedig már csak 2-3 fokot mérhetünk majd.

– Pénteken egy ciklon előoldalára kerülünk, az azt követő három napban jelentős mennyiségű csapadék várható. Ez a magasabb helyeken valószínűleg hó lesz, de a nyugati határszél síkvidékein is előfordulhat egy-egy hózápor – magyarázza a szakértő.

Szerinte egyértelműen té­lies jelleget ölt időjárásunk, a jelenlegi modellek szerint a jövő héten is folytatódnak a fagyos éjszakák, a hajnali, reggeli közlekedést pedig zúzmarás köd és ónos eső nehezíti majd. A szervezetet gyenge melegfronti hatás terheli, amely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket.

Kiemelt képünkön: Érdemes lesz néhány perccel előbb munkába indulni, reggelre befagyhatnak az autók szélvédői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!