Frissen Vasból

2021.11.13. 07:21

Borús, ködös, hideg időre számíthatunk szombaton Vas megyében

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

20200727 Rábagyarmat Időjárás: reggeli köd Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Vas megye

Szombaton napközben a térség nagy részén ismét rétegfelhős lesz az ég. Kis eséllyel délutánra átmenetileg felszakadozhat a ködtakaró, de ismét lesznek tartósan rétegfelhős területek. A délies irányú szél mérsékelt marad, csak egy-egy élénk lökés lehet helyenként. Elszórtan a köddel borított tájakon szitálás előfordulhat. Délutánra a tartósan borult körzetekben 5 fokig, az átmeneti napos tájakon 10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Országos

A ködös, rétegfelhős területek kiterjedése elsősorban a déli megyékben és a keleti határvidéken fokozatosan csökken, másutt azonban nagy területen egész nap borult, párás maradhat az idő. Délután délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de érdemi csapadék csak késő estétől lehet délnyugaton. A délire, délkeletire forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósabban borult részeken 5 és 10 fok között várható, míg a naposabb déli és keleti tájakon 11, 14 fok is lehet. Késő estére 0 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!