Frissen Vasból

2021.11.29. 07:22

Hétfőn délelőtt még számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra Vas megyében

Délutánra 3-5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Velem, 2020. december 22. Havas táj a Kõszegi-hegységben Velem közelében 2020. december 22-én. MTI/Varga György

Fotó: MTI/Varga György

Vas megye

Hétfőn a nap első felében még erősen felhős borult lesz az ég. Főként a délelőtt első felében számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, majd mindenhol megszűnik a csapadék. A délelőtt második felétől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, délutánra a vonuló felhők között időszakosan kisüt a nap. Az északias irányú légmozgás mérsékelt marad, csupán egy-egy élénk lökés lehetséges. Délutánra 3-5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Országos

Az ország nagy részén szakadozottá válik a felhőtakaró, felhőátvonulások várhatók, legalább rövid időre kisüt a nap, de az északkeleti, keleti megyékben inkább csak estétől várható érdemi felhőzetcsökkenés. A nap első felében az északkeleti határvidéken még inkább esőre, a Dunántúlon és a Duna vonalában helyenként hózáporokra számíthatunk. Délután leginkább az északkeleti tájakon fordulhat elő kiterjedtebb csapadékhullás – Borsod északi felében tartós havazás is lehetséges – , másutt már csak néhol fordulhat elő hózápor, záporeső. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, majd estétől kissé veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére általában -4 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!