Frissen Vasból

2021.12.02. 07:27

Csütörtökön borult lesz az ég, többfelé kiadós csapadék várható megyénkben

Csütörtök délutánra 4-5 fokot mérhetünk.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

20201012 időjárás, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Vas megye

Csütörtökön napközben erősen felhős, borult lesz az ég. A reggeli óráktól ismétlődő jelleggel számíthatunk tartós esőre, záporra. Jelentős, többfelé kiadós mennyiségű csapadék várható, ez alól kivételt képez Sopron térsége, ott csak néhány mm csapadék eshet, ezzel szemben a térség déli részén több helyen 20-30 mm-t meghaladó mennyiségű eső eshet, a köztes részeken 5-10 mm valószínű. A csapadékos időjárás az esti órákban szűnik meg fokozatosan. A változó irányú légmozgás mérsékelt marad. Csütörtök délutánra 4-5 fokot mérhetünk.

Fotó: met.hu

Országos

Borult lesz az ég, inkább csak délelőtt a déli tájakon szakadozhat fel még átmenetileg a felhőzet. Sokfelé várható kiadós eső, a legnagyobb mennyiségre elsősorban a Dunántúl délnyugati és középső részein lehet számítani. Az északi hegycsúcsainkon havazhat. A délnyugati, déli szél inkább már csak délkeleten lehet élénk, néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén, kétharmadán 5 és 8, délen 9 és 14 fok között alakul. Késő este 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában