Előrejelzés

2022.06.23. 07:43

Vas azon kevés megyék egyike, ahol továbbra is figyelmeztetés van érvényben

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amikből addig még főként délen elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat még másodfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és felsőszakadás miatt többek között Vas is, ami a késő esti órákban érte el megyénket, de viszonylag jól megúsztuk eddig, jelentős mennyiségű csapadék ugyanis nem érkezett, és a jég is elkerülte térségünket. Az OMSZ enyhítette ugyan a riasztást, de csütörtökön még elsőfokú figyelmeztetés van érvényben megyénkben a zivatarok veszélyei miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Több órás napsütésre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni - írja a köpönyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában