Időjárás

2022.07.30. 10:00

Felhőszakadással érkezett meg a hidegfront Vas megyébe

Hidegfront, többfelé intenzív zivatarral

vaol.hu

Forrás: Facebook/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Szombat

Esőre és mennydörgésre ébredhettünk szombaton reggel szerte Vas megyében. A zivatarokat felhőszakadás és átmeneti szélerősödés kísérheti. Az alapszél északira fordul de csak a csapadékos időszakokban élénkül meg. Kora reggelre 18-22 fok körüli hőmérsékletre kell számítani. Szombaton a nap első felében erősen felhős, borult lesz az ég. Kora délutánig többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként beágyazott zivatarra. A délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam, ekkortól megszűnő jelleggel fordulhat elő csapadék, és lassan megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Az északi, északnyugati szél élénk, a nap első felében néha erős lehet. Délutánra 23-25 fokig emelkedik a hőmérséklet - írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés oldala.

Jelenleg zivatar miatt van elsőfokú riasztás érvényben megyénk területén.

Forrás: met.hu

Vasárnap

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 16 és 19 fok között valószínű, de a szélcsendes részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Folytatódik a felhőzetnek a csökkenése, nagy területen kiderül az ég. A csapadék a keleti, északkeleti országrészre szorul vissza ott eső, zápor egyaránt várható, egy-egy zivatar is lehet még. Vasárnap délelőtt sokfelé megerősödik, a középső országrészben és a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. A csúcsérték napközben többnyire 24 és 29 fok között alakul - írja a met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában