Előrejelzés

2022.07.07. 07:35

Két időjárási jelenség veszélyei miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére

Zivatarokra és felhőszakadásra is van kilátás csütörtökön megyénkben, annyi szinte biztos, hogy elázunk.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, ugyanakkor a keleti országrészben zömmel napos, gomolyfelhős idő várható. Számottevő, kiterjedt csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Zivatarban viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 23 és 30, késő este 16 és 23 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két időjárási jelenség veszélyei miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére csütörtökön. Citromsárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A felhőszakadás veszélyei miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!