Időjárás

2022.08.13. 07:44

Élénk szél, elszórt zivatarok várhatók a hétvégén

koponyeg.hu

Forrás: koponyeg.hu

Szombaton napközben északkelet felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg délután alakulnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Az északkeleti szél megerősödhet. 30 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Vasárnap a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután főleg a keleti területeken kell számítani záporokra, zivatarokra. Az északi, északnyugati szél élénk lesz. 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, kevés gomolyfelhővel. Zápor, zivatar csak elszórtan fordulhat elő. A délnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül. Egyre több helyen emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet.

Kedden és szerdán sok napsütés, igazi strandidő valószínű. Zápor, zivatar inkább csak kedden lehet, szerdán már száraz idő ígérkezik. Visszatér az országos hőség 30-37 fokos maximumokkal.

Forrás: koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!