Körkép

2022.09.16. 18:35

A szombathelyi vihar után - Mintha szökőár tört volna fel a szombathelyi gimnázium öltözőben

A szombathelyi premontrei gimnázium tornatermét is elárasztotta a víz a csütörtöki viharban. Véghné Busics Hilda igazgató érdeklődésünkre elmondta: a tornaterem, a fiúöltöző, a szertár és az előtér mélyebben fekszenek a többi épületrészhez képest, ez okozhatta a problémát.

Tóth Judit

Illusztráció!

– A csütörtök kora délután jött nagy eső következménye az lett, hogy a fiúöltöző lefolyóiból szökőkútszerűen tört fel a víz, amely 25–30 centis magasságot is elért. A tanárok, a takarítószemélyzet és a diákok is próbálták menteni a menthetőt, de végül értesítenünk kellett a tűzoltókat, akik szakszerűen felszámolták a esetet. Szivattyúzni, porszívózni kezdték a vizet, a munkához később az iskolát takarító cég szakemberi is csatlakoztak. Viszonylag hamar sikerült rendbe tenni az épületrészt – mondta az intézményvezető, aki azt is hozzátette, hogy jelenleg szellőztetnek a tornateremben, hogy minél előbb kiszáradjon. 

Van konditermük, tánctermük és udvaruk, ahol a tanulók ideiglenesen sportolni tudnak. Bíznak abban, hogy nem lesznek gyakoriak az ilyen nagy esők. A Kenyérvíz utcában egy áruház rakodórámpája előtt gyűlt fel nagyobb mennyiségű csapadék a vihar nyomán, az üzlet a tűzoltók szivattyúzása után zavartalanul működött. A biztosítóknál folyamatosak a bejelentések, a káresetek felmérése zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában