Időjárás

2022.09.06. 07:47

Vas azon kevés megyék egyike, ahová elsőfokú figyelmeztetést adtak ki - Jégeső sincs kizárva

A zivatarok megyénket a délutáni órákban érhetik el.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az Északi-középhegységben, valamint az Alföld középső részén sok lesz a felhő, és ezen a területen ismétlődő jelleggel alakulhat ki eső, zápor, emellett az Észak-Dunántúlon és az Alpokalján zivatar is előfordulhat. A legtöbb napsütés délen, délnyugaton valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul, de a tartósabban felhős, csapadékos helyeken csupán 21, 23 fok lesz. Késő estére 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki 3 megyére, köztük Vasra is a zivatarok veszélyei miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg - írja a koponyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában