Időjárás

2022.10.07. 11:30

Vénasszonyok nyara: igazi őszi kirándulóidőnk lesz a hétvégén

A főszerep a napsütésé, de a széllel azért számolni kell.

vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Kiss Annamarie

Pénteken délután napos, fátyolfelhős idővel indul a hétvége, előreláthatólag várható csapadék nélkül. A keleti, délkeleti szelet olykor élénk lökések kísérhetik az ország északi felén. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 21, 22 fok körül alakul. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő. 

Szombaton a délelőtt a pára és ködfoltok feloszlása után napos, fátyolfelhős idő várható. Csapadékra napközben nem kell számítani. Mérsékelt marad a légmozgás, éjszaka az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 20, 22 fok között alakul. 

Vasárnap napközben az éjszaka átvonuló front elhagyja hazánkat, mögötte gomolyfelhők képződnek, emellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Délnyugaton maradhatnak fátyolfelhők. Reggelig elszórtan, nappal csak elvétve valószínű zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

A többnyire napos, enyhén felhős időjárás és az átlagos 20 fok körüli napi hőmérséklet kifejezetten kedvez a kültéri programoknak, családi kirándulásoknak. 

Összegyűjtöttük a hétvége legizgalmasabb programjait:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!