Időjárás

2022.11.23. 09:49

Az Írott-kő környékén 20-23 centiméter vizes, tapadó hó esett - fotók, videó - frissítve

vaol.hu

Frissítve:

17.00

15.00

Ott járt fotósunk, rengeteg képet készített:

 

Korábban írtuk:

Havazott a Kőszegi-hegység 500 méter feletti részein. Az Írott-kő környékén 20-23 cm vizes, tapadó hó esett.

Ez a hóréteg nagyon nehéz, sok fa dőlt az útra, rengeteg a letört faág emiatt nem tanácsos útnak indulni - olvasható a Kőszegi Időjárás Előrejelzés facebook oldalon.

Megkerestük a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook oldalát üzemeltető Ráduly Lászlót, aki pont megkeresésünkkor tért vissza az Írott-kőről. Elmondta, a fenti részen eléggé komoly mennyiségű hó esett le, az eddigi évekhez képest jóval több, hiszen az elmúlt évek átlaga 4-5 centiméter volt, idén azonban több mint 20 centi esett le az első havazáskor. Megtudtuk azt is, hogy az idei első hó valamivel később érkezett a megszokottnál.

A hóhatár 400 méteres magasság környékén húzódik, onnan már havas eső esik a szerda délelőtti órákban is. 

Kőszegen a városban is hullott néhány centi hó az éjszaka folyamán, de az a reggeli felmelegedés és az eső miatt hamar elolvad. A vasi városokban december elseje környékére várnak maradandóbb hótakarót, mindezek ellenére a megyeszékhelyen szombat este esett némi hó, ami szintén nem volt hosszú életű, csupán néhány autó tetején állt meg, de az is a hajnali órákra mind elolvadt.

Az erdészetnek így lesz némi munkája szerdán, hiszen a vizes hó nagy súlya miatt sok fa dőlt ki. Ráduly László elmondta: már rutinosan, láncfűrésszel indult ki a hegységbe ma reggel, így utat tudott vágni magának.

Mindezek alatt, a megyeszékhelyen szerdán majdnem egész napos esőzés várható, a hőmérséklet pedig három és öt fok között mozog majd, így hótaposó helyett még csak az esernyőt kell készenlétben tartani ma és a következő napokban is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában