Előrejelzés

2022.12.08. 07:41

Borús, ködös, csapadékos téli időre lehet számítani csütörtökön Vas megyében

vaol.hu

Fotó: © Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a látási viszonyok fokozatosan javulnak. Általában erősen felhős idő valószínű és csak rövid időszakokra vékonyodhat el a felhőzet, főként északkeleten. Több helyen várható időszakos eső, de az északnyugati, északi megyékben havas eső, havazás is lehet, a ködös tájakon akár szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. A délkeleti, keleti szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható. Késő estére -3 és 3 fok közé süllyed a hőmérséklet. 

Az OMSZ egyelőre nem adott ki figyelmeztetést Vas megyére. 

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!