Időjárás

2023.01.15. 07:27

Felhős, borús idővel búcsúzik a hét Vas vármegyében, estére csapadék is érkezik

vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunától keletre kialakult rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, ugyanakkor északnyugat felől egyre több és vastagabb felhőzet érkezik. Emiatt északon rövidebb, délen hosszabb napos időszakok valószínűek. Késő délutánig a keleti tájakon szitálás előfordulhat, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső. A déli szél szinte országszerte megélénkül, néhol meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli megyékben lesz enyhébb az idő. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ Vas vármegyére egyelőre nem adott ki figyelmeztetést. 

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!